Jó helyre születtünk?

Mi lenne, ha újra megszülethetnénk? Vajon akkor is jó körülmények és nyugodt élet várna minket, vagy nem lenne esélyünk az életben maradásra? Az lenne a legnagyobb problémánk, hogy hová menjünk iskolába és milyen egyetemet válasszunk, vagy az, hogy nincs tiszta ivóvíz a falunk közelében? A Save the Children nevű svéd szervezet kampányának köszönhetően bárki belepillanthat abba, milyen veszélyek várták volna / várnák ma is, ha mondjuk Zambiában születik, ahol a gyerekek mindössze 17%-a éri el az ötéves kort.

Az Élet lottója nevű kampányban a "sorskerék" megpörgetésével kapunk végeredményt, valamint egy listát az adott ország legnagyobb problémáiról. A honlap rendkívül informatív, összesen 14 fő problémát sorol fel, érdemes többször is megpörgetni a kereket, hogy különböző országokba szülessünk, és minél többet megtudhassunk róluk. 

 

Új életünket megoszthatjuk ismerőseinkkel is, és ha Facebook-felhasználónkon keresztül pörgetünk, megnézhetjük ismerőseink új életét is. A kampány óriásplakátokon is megjelent (Svédországban, persze), ezeken a születési helyek közötti szívbemarkoló különbségeket mutatta meg a Lowe Brindfors.

 

Bár Magyarországról nincsen adat, a honlap szerint Svédországba születni 0.008% esélyünk van - a népességi adatokat nézve valószínűleg ugyanennyi esélyünk lehet nekünk, magyaroknak is szép hazánkban meglátni a napvilágot. Többszöri pörgetés után Magyarország egyre jobb helynek tűnik, a honlap pedig kellően jól van összerakva ahhoz, hogy sokáig elidőzzünk rajta és megértsük az üzenetet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr682946081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2011.05.31. 20:46:05

Kinai leszek. Szerintem ehhez el sem kellene innen mennem, 150 év múlva itt is kína lesz.

Eliot Rosewater 2011.05.31. 21:14:31

Ennek egy jóval komplexebb verziója a Real Lives c. játék, próbálja ki, aki tudja mi az a torrent.

mri84 · http://www.peugeotbalogh.hu/ 2011.05.31. 21:37:02

az ember mindig alkalmazkodik az igényekhez, ha máshova születtünk volna, akkor más értékrendünk, és más igényeink lennének, amiért most morgunk, azon lehet ki se akadnánk, amit nálunk alap, az másol elérhetetlen

szita szita péntek 2011.05.31. 22:26:03

Ez egy flash-es oldal. Én flash programozó volnék. Ez az oldal szerintem egy remek ötlet rossz megvalósítással. Nálam idegesítően szaggat, nem lehet kijelölni belőle szöveget (néha csak átdobnék egy-egy kifejezést vmi szótárprg-be, de így nem lehet) Nem tudok benne rendesen scrollozni, csak ha megfogom a csúszkát...

Szeretem a flasht, de nem erre való. Adjanak valahogy máshogy üveggyöngyöt az egységsugarú usernek, ha ez kell ez így annyira idegesítő, hogy harmadszor már nem volt kedvem "újászületni", holott érdekelt volna a lottó...

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2011.06.05. 23:03:02

@mri84:

Ez végre egy értelmes hozzászólás volt. Máshol sincs kolbászból a kerítés, máshol is vannak problémák.

baliquez 2011.07.21. 21:06:21

Japánba születtem.
süti beállítások módosítása