Hogyan promózzunk hoki vb-t?

Bár nem kap akkora figyelmet, mint egy nemzetközi futball-esemény, vagy akár nagytestvére, az A-csoportos világbajnokság, de azért a miénk. 2011 áprilisában Budapest ad otthont a divízió 1-es jégkorong vb-nek. A közelgő dátumhoz kapcsolódóan megnéztük, hogyan hirdeti az eseményt a magyar szövetség, valamint hogy kiktől lehetne tanulni.

Az esemény promója egy ügyes ötleten alapul, öniróniával, valamint futtában érintve a főbb kötelező köröket: a Dobj egy medvét! jótékonysági akciót, a győztes Magyarország-Finnország meccset, valamint a jövő kis reménységeit.   

UPDATE - Még nagyon friss a Telenor promója, ebben történelmi áttekintés, macik, az A-csoportba való feljutás, lelkesítő zene mind-mind megtalálható. A videó egyetlen hibája talán, hogy túl korán és hirtelen véget ér.

 

 

 

 

De hogyan néz ki egy A-csoportos világbajnokság promója? Északi szomszédaink adnak otthont a jégkorong legrangosabb eseményének idén - itt lesz majd Kanada, Oroszország, az Egyesült Államok, úgyhogy a kisfilm voltaképpen nekik (illetve az ő szurkolóiknak) is szól.

 

Kanadára emlékezhetünk mi magyarok is, 2009-ben ugyanis egy évet eltölthettünk az A-csoportba. Ekkor a vb-t Svájcban rendezték, amelynek bemutatkozó-promóciós kisfilmje meggyőzőre sikeredett. Welcome to ice hockey country - mondták, de ők előbb, mint a szlovák videó.

 

A végére egy kakukktojás: akinek elege volna a szép főterekből és az érzelmes zenékből, az nézze meg, hogyan promózza a világ egyik legkeményebb sportjának világbajnokságát egy amerikai sportcsatorna. Verekedés, vér, sebek, elvesztett fogak - na és a gólok, mert a játék voltaképpen erről szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr882785367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása