Kié lesz a Facebook-rekord?

Csúnyán lenyúlta Lil Wayne (rapper) az Oreo (keksz) kezdeményezését, miután meghirdette Guinness-rekordkísérletét. A kekszgyártó ugyanis kitalálta, hogy az ő posztját fogják a világon legtöbben lájkolni 24 óra leforgása alatt, így bekerülhet a rekordok könyvébe. 

Több se kellett a rappernek, aki négy órával az Oreo posztja után saját akcióba kezdett, és 20 milliós rajongói bázisa segítségével megmutatta, hogyan kell ezt jól csinálni.   

 

Az Oreo látszólag akármit tesz, nem fog nyerni, dacára a több mint 16 milliós rajongószámának. Update-ben a délután folyamán foglalkozunk majd azzal, vajon sikerült-e Lil Wayne-nek a rekordkísérlet, addigra valószínűleg az is kiderül, bejelentette-e egyáltalán hivatalosan a dolgot a Guinness-nél.

A kísérletről Mazy Kazerooni, Lil Wayne digitális menedzsere (!!) annyit mondott: a cél nem is a rekord beállítása, hanem a rapper felhelyezése a digitális térképre Lady Gaga és Justin Bieber mellé. „Hatalmas forgalmunk van, de senki sem tud róla” - utalt a menedzser Wayne digitális jelenlétére.

Közelebbről megvizsgálva Lil Wayne Facebook-oldalát láthatjuk, hogy a sztár naponta posztol, és még az "uh-uh" tartalmú üzeneteit is 70-80 ezren lájkolják - ami elenyésző arány a 20 milliós táborhoz képest, de sokkal izmosabb, mint az Oreo 7-10 ezres lájkolási aránya.

Várjuk meg a verseny végét, de nálunk a börtönből novemberben szabadult rapper máris legyőzte a kekszet.

UPDATE: Az Oreo 24 órája időközben lejárt, a hivatalos szám 114 619 lájk, amit Lil Wayne kb. két órával a posztolás után már elért. Tanulság: aki rekordot akar dönteni, jelentse be :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr442685407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása