Ön dönt - iszik és lovagol!

Láttunk már nagyon sok kampányt a részegen vezetés megelőzésére, de az amerikai Partners Creative reklámfilmje, amelyet a montanai közlekedési hivatalnak (MDT) készítettek, egészen más megvilágításba helyezi az ügyet.

A kisfilm a hivatal Plan2live nevű közlekedésbiztonsági kampányának része, és az ősi szabályt fejti ki nekünk: ha inni mész, mindig legyen egy józan barát, aki hazavisz. Más kérdés, hogy a barát itt nem autóval érkezik, és kissé szőrösebb az átlagnál.

  

A poén az, hogy bár a reklám némi botrányt is kavart, Montana államban a részegen lovaglás törvényileg megengedett - írta meg a Helena Independent Record. Ugyanígy nem kaphat büntetést a rendőrtől az, aki részegen biciklizik vagy tolószékben ül, mivel a törvény kizár a járművek köréből mindent, amit emberi vagy állati erő hajt.

A helenai rendőrkapitányságra már rengeteg megkeresés is érkezett a reklámmal kapcsolatban, az MDT vezetője pedig boldogan nyilatkozta: a fokozott érdeklődés nyilván azt jelenti, hogy az emberek fogták az üzenetet, ami szerinte az, hogy tervezzük meg, hogyan megyünk buliba, és utána hogyan jutunk haza biztonságosan.

Mindenesetre Montana államban senki sem fog csodálkozni, ha a kocsmák előtt kikötött lovakat lát, bár, mint azt a videó egyik kommentelője megjegyezte: nem árt, ha ilyen esetben viszünk magunkkal kobakot. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr302685386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása