Az első majom a Facebook-on

Adott a Samsung legújabb fényképezőgépe, az ST1000, amivel a képek elkészítése után azonnal feltölthetjük fotóinkat a közösségi portálokra, például a Facebook-ra. A termék nagyon jó ötlet, biztosan sokan fogják használni. De pontosan kik is?
 
Majmok. Legalábbis ezt találták ki az osztrák Traktor Werbeagentur reklámügynökségnél, akiknek sajnos csak 50 ezer dollárjuk (!?) volt a kampányra. A fő üzenet az egyszerű kezelhetőséget volt,  ezért döntöttek amellett, hogy egy igazi orángutánnak, Nonjának adják pár napra a készüléket, aki majd könnyedén készít vele képeket… 
 
A terv bejött, Nonja vadul kattintgatott, majd feltöltötte a fotókat a számára létrehozott Facebook oldalra, ahol 6 hét alatt 80 ezer osztrák rajongót szerzett. A különleges kampányról osztrák és külföldi tévék, hírportálok és blogok számoltak be – ami állítólag 7 millió dollárnyi médimegjelenéssel egyenértékű.
 
Kicsit felemásak az érzéseink a kampánnyal kapcsolatban, hiszen maga az ötlet és az elért eredmények nagyon jók. Az viszont már kevésbé érthető, hogy egy ilyen készüléknek – amit feltehetően a „kemény FB userek” fognak használni – miért butítják le így a célcsoportját. Nem valószínű, hogy pont nekik esne nehezükre egy ilyen fényképezőgépet kezelni. Az is igaz, hogy sok visszhangja volt az akciónak a médiában, de leginkább a majomról és a Facebook-ról beszéltek, a kameráról kevésbé.
 
Mindezek ellenére minden elismerésünk az ügynökségnek és a merész ügyfélnek is, aki elfogadta a koncepciót, amely számos reklámos díjat eredményezett. Most pedig lássuk a majmot!
 
A kampányról készült összefoglaló videót a képre kattintva tudjátok megnézni.
 
Itt pedig egy osztrák beszámoló. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr362685378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása