Te mire költenél 1000 eurót Amszterdamban?
Te mire költenél 1000 eurót Amszterdamban?

Képzeld el, hogy kapsz 1000 eurót, amit arra költhetsz Amszterdamban, amire csak akarsz. Te mi csinálnál a pénzzel? Ezt a kérdést tette fel a holland turisztikai hivatal, az I Amsterdam , amely kifejezetten a fiatalokat szeretné az országba csábítani.
 
Az érdeklődőknek nincs más dolguk, mint képeket, videókat vagy egy 250 szavas esszét készíteni arról, hogy mire költenék a lóvét. Az ötlet elég egyszerű, mégis nagyon hatásos, hiszen mindezt a szervezet Facebook ...
Élényhajsza – A McDonald’s halált okoz
Élényhajsza – A McDonald’s halált okoz

Legalábbis ezt állítja egy amerikai társadalmi célú reklámkampány, amely mérsékelni próbálja a szív- és érrendszeri betegségek ben elhunyt washingtoniak számát. A provokatív reklámfilmben egy boncasztalon fekvő hullát látunk, akinek kezében ott lapul egy félig megcsócsált hamburger. Az üzenet már ennél a pontnál is átjön, de a film végén lévő zárókép és a Meki átírt szlogenje („ I was loving it ”) teszi fel az i-re a pontot.
 
A kampányt egy ...
100 macska egy IKEA-ban
100 macska egy IKEA-ban

Különleges kísérletre szánta el magát az IKEA angliai ügynöksége, a Mother London , amely először dolgozott a lakberendezés svéd királyának. Nagy a nyomás ilyenkor a reklámszakikon, hiszen az első melónak duplán ötletesnek és/vagy hatékonynak kell lennie. Talán ezért döntöttek egy olyan kampány mellett, amely a tévén túl az interneten is jól tud terjedni. És vajon mi lehetne kelendőbb a világhálón a szex után, mint a cuki macskák? Semmi.
 
Ezért az ...
Hárommellű nő Media Markt reklámon
Hárommellű nő Media Markt reklámon

Óriási botrányt kavart 2002-ben a Media Markt németországi reklámkampánya, mivel a kreatívokon egy három mellű nő pózolt falatnyi melltartóban.  Az ötvenszázalékos kebeltöbbletű, mélyen dekoltált hölgy 15 ezer plakáton volt látható és a következő üzenetet hirdette: „Több van benne, mint gondolnánk". A lakosság – nem meglepő módon – felháborodással fogadta az ötletet. Főként hölgyek panaszkodtak az áruházláncnál, amely ezért jobbnak látta a ...
süti beállítások módosítása