Halott nénivel reklámoz az ING

A belgiumi ING Bank egyike az ország négy legnagyobb pénzintézetének. És akárcsak a többiek, ő is szerette volna kiterjeszteni ügyfélkörét a fiatalokra.  De ahelyett, hogy trendi és lendületes image filmekkel bombázta volna az ifjúságot, egy sokkal kreatívabb trükkel cserkészte be a klienseket.
 
Persze ehhez egy nagyon jó ajánlat is kellett: a bank 10 eurót ad minden fiatalnak, aki számlát nyit náluk. Mert – ahogy a videóban is elhangzik – a fiatalok szeretnek ingyen kapni dolgokat, ugyanakkor nem bíznak az olyan nagy cégekben, mint a bankok. Hogyan oldották meg ezt a problémát?
 
Az ING kitalált egy karaktert, egy gazdag nénit, aki sajnálatos módon egyből eltávozott az élők sorából. De mivel Miss Penny mindig is nagyon kedvelte a fiatalokat, úgy döntött, hogy rájuk hagyja a vagyonát, 10 eurót mindenkire. A végrendeletet intéző bank pedig nem más volt, mint az ING.
 
 
A sztorit egy fiatalok által közkedvelt tévécsatornán indították útnak, majd egy sereg más csatornán is tovább erősítették. Hostessek, vírusfilmek, videó-bannerek, printhirdetések és egy website is az idős néni hagyatékáról beszélt, aminek köszönhetően 80 százalékkal nőtt az új számlanyitások aránya egy átlagos hónaphoz képest, mindössze 2 hét alatt. Ezek a meggyőző számok és a kampány újszerű megközelítése egy ezüst LIA díjat eredményezett az idei LIA Awards-on. Elismerésünk az Euro RSCG Brussels-nek.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr562685351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása