Amerika bukása

Mi a közös az ókori görögökben, a rómaiakban, a Brit Birodalomban és az USA-ban? Az, hogy mindannyian ugyanazt a hibát követték el: megfeledkeztek azokról az alapelvekről, amelyek oly naggyá tették őket, és ezért elbuktak. Az egyetlen különbség, hogy az amerikaiaknak van még esélyük változtatni – legalábbis ezt állíja az Állampolgárok a Kormányzati Pocsékolás Ellen (CAGW) nevű washingtoni szervezet politikai reklámfilmje. Az október végén közzétett videó egy újabb kelléke volt az idei, Obama-ellenes félidős amerikai választások kampányának.
 
A reklámspotban a jövőbe, 2030-ba repítenek minket az alkotók, és megmutatják azt a Kínát, ahol már csak egy homályos emlék az USA egyeduralma. Az ügyesen megválasztott szituáció, az igényes kivitelezés, a jó rendezés és a fricska a végén egészen magával ragadó. És abszolút hihető is, hiszen az elmúlt évtizedben Kína a világgazdaság egyre meghatározóbb szereplőjévé vált. A távol-keleti ország dinamikus növekedése miatt sok közgazdász és történész jutott arra a következtetésre, hogy az Egyesült Államok hegemóniája hamarosan véget ér. Vannak, akik multipoláris világ beköszöntét valószínűsítik, mások Kína előretörését jósolják. Nézzétek meg a filmet, ahol az utóbbi verzió vált valósággá.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr252685342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása