100 macska egy IKEA-ban

Különleges kísérletre szánta el magát az IKEA angliai ügynöksége, a Mother London, amely először dolgozott a lakberendezés svéd királyának. Nagy a nyomás ilyenkor a reklámszakikon, hiszen az első melónak duplán ötletesnek és/vagy hatékonynak kell lennie. Talán ezért döntöttek egy olyan kampány mellett, amely a tévén túl az interneten is jól tud terjedni. És vajon mi lehetne kelendőbb a világhálón a szex után, mint a cuki macskák? Semmi.
 
Ezért az ügynökség munkatársai és néhány önkéntes gazdi 100 macskát engedett szabadon és vett filmre a Wembly-ben lévő szaküzlet falai között. De vajon miért? „A macskák azok, akik a legjobban tudják, hogy mi teszi őket boldoggá egy lakásban. Az egész életüket a tökéletes kényelem utáni keresgélésnek szentelik” – világosít fel minket Feh Tarty, az ügynökség kreatív igazgatója.
 
A „Belső Boldogság” című videóban pedig tényleg ez történik. A macsekok össze-vissza kószálnak, bandáznak, bunyóznak és keresgélnek, míg végül megtalálják azt a tökéletes helyet, ahol nyugodtan elszenderülhetnek. És bármi is legyen az, tuti, hogy az IKEA gyártja. A tévébe készült egyperces filmben vannak szép jelenetek, ám a forgatásról készült werkfilm sokkal élvezetesebb – láthatóan ezt szánták a webre, hiszen a spottal ellentétben már másfél millióan látták mindössze 5 nap alatt.
 
Az ötlet érdekes és merész. Különösen azért, mert a forgatás után pár órával az üzlet már nyitva állt a vásárlók előtt. És nem biztos, hogy mindenkinek pozitív benyomásai voltak a kísérletről, különösen, ha a termékeken némi szőr, vagy egyéb kellemetlen nyom maradt. Persze ügyeltek erre a stáb tagjai és valószínűleg semmilyen probléma nem adódott. Innentől kezdve már csak a nézők fantáziájára és gusztusára van bízva, hogy mennyire szimpatikus nekik az ötlet. Nekünk tetszik.
 
Itt van a forgatásról készült werkfilm. 

 Itt pedig a TV spot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr932685301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása