Facebook-függő növény

Egy átlagos növénynek napfényre, vízre és széndioxidra van szüksége az életben maradáshoz. Mi viszont találtunk egy olyat, aminek Facebook rajongók és üzenőfal bejegyzések kellenek a túléléshez.
 
Bemutatjuk Meet Eater-t, az ausztrál mini-kertet, amely közösségi interakciókból és párbeszédekből táplálkozik. Az alkotók szerint a kísérleti projekt – amely május óta működik egy queenslandi könyvtárbanaz emberek és növények közötti kapcsolatok újjáépítését tűzte ki céljául.
 
Íme, egy rövid magyarázat az ötlet megálmodóitól: „Meet Eater olyan különleges rendszerrel van felszerelve, amely érzékeli és nyilvántartja a fizikai kontaktusokat és a közösségi médiából áramló interakciókat. Az öntözést és a tápanyagok szállítását a Facebook-on történő emberi törődés indítja el, anélkül nem működik. Minél többen beszélnek hozzá, annál jobban fog nőni. A dolog azonban a visszájára is fordulhat: ha Meet Eater túl sok szeretetet kap, egy kis időre csendet kér majd a rajongói oldalon – pont úgy, mint ahogy te vagy én is tennénk.”
 
Szóval lényegében ez a növény is élelmet, vizet és tápanyagokat kíván, de ezen összetevők teljes mértékben a rajongókká vált Facebook felhasználóktól függnek. A növény, amely aktívan kommunikál az üzenőfalon már 72 napos és közel 1800 rajongója van. A kísérlet zseniálisan használja ki a közösségi média alapvető funkcióit – interakció, párbeszéd, kapcsolatok – miközben felhívja figyelmünk az ökoszisztémánk működéséhez szükséges alapvető élőlényekre, a növényekre.
 
Nektek mi a véleményetek a projektről? És mit gondoltok, mennyire van hatással a közösségi média az emberek ökoszisztémához fűződő viszonyára?
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr612685291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása