Virtuális hajléktalanok

Pár hónappal ezelőtt írtunk egy társadalmi célú kampányról, amelyben egy rendkívül ötletes akcióval hívták fel az emberek figyelmét a New York-i hajléktalanok problémájára. Az ambient akció mellett nem lehetett szó nélkül elsétálni, hiszen a csövesek virtuális formában, falra vetítve jelentek meg. Egy sms elküldésével a járókelők pénzbeli támogatást és ezáltal lehetőséget adhattak arra, hogy otthont találjanak maguknak az utcán lakók.

A közelmúltban egy ehhez hasonló kampány látott napvilágot, de ezúttal Rio De Janeiroban. Az Ong Gente Brasil segélyszervezet által működtetett installáció nem pénzt, hanem meleg ruhát kért az emberektől. A járókelők használt kabátokat adhattak a falra vetített hajléktalanoknak, akik azon nyomban fel is vettek azokat – ezzel is bebizonyítva, hogy jó helyre kerülnek az adományok. Az interaktív vetítés óriási sikert aratott Brazíliában, hiszen korábban még nem láthattak ilyet az ottaniak. Nekünk is nagyon tetszik, még ha mostanra nem is ez a legeredetibb ötlet a kategóriában.  

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr502685290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása