Dobot ütni zavaróbb, mint nőt

Legalábbis ez derült ki abból a kísérletből, melyet egy dél-afrikai nővédő-egyesület hajtott végre Johannesburg egyik jómódú lakónegyedében. A vírusvideónak szánt akcióban egy férfit költöztettek egy házba, ahol egyik este egy dobszerkót, másnap pedig egy védtelen nőt vett kezelésbe.
 
A rejtett kamerás feltételeken jól látszik, amint a dobok ütlegelése felbőszíti a szomszédokat, akik személyesen, sőt még írásban is panaszkodnak az újdonsült lakónál. A másik este azonban – mikor egy előre felvett dulakodást adtak elő – már senki sem tette szóvá az irdatlan üvöltözést, csapkodást és sikoltozást.
 
A meglepő eredmény és a videó is azt hivatott szolgálni, hogy az emberek ráeszméljenek közönyösségükre és egy valós helyzetben jól cselekedjenek majd. Nincs más dolguk, mint a videóban lévő számot hívni, ahol anonimitásba burkolózva jelenteni tudják az atrocitást.
 
Bízunk benne, hogy egy-két embert meghatott a történet és kiállnak majd az elnyomottak mellett!

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr682685271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása