Kinyithatatlan Nokia-doboz

Mióta sztárrá vált a vesztegetési ügy miatt a Nokia-doboz, lépten-nyomon belebotolhatunk a neten a nevével fémjelzett bejegyzésekbe, montázsokba, humoros kommentekbe, sőt még egy blogba is. A Facebookon már rajongói oldalt is nyitottak a számára, amely mostanra közel 900 tagot számlál.
 
Valószínű, hogy a Nokia londoni divíziója nem hallott a botrányról, s pont ezért vicces, hogy legújabb reklámkampányukban éppen ezt a tárgyat helyezték a középpontba. A Wieden + Kennedy London feladata az volt, hogy világgá kürtölje a Nokia N900 mobiltelefon nyitott forráskódú rendszerét, amire bárki fejleszthet alkalmazásokat, azaz „nyitva áll a hackerek előtt”. A cél tehát az volt, hogy megszólítsák a témával foglalkozó véleményvezéreket, programozókat és kockákat – méghozzá kreatívan.
 
Az ügynökség egy versenyt indított, amit a Youtube-on lévő közkedvelt „kicsomagoló” videók népszerűségére épített. Ezekben a videókban az elmés felhasználók videóra rögzítik, amint kinyitnak valamilyen terméket (iPod, Psp, Macbook Air, stb.), majd felrakják a  felvételt  a videómegosztókra. De hogy megnehezítsék a célcsoport dolgát, létrehoztak egy speciális Nokia-dobozt, amit kézzel nem lehet kinyitni. (Szegény Hagyó Miklós nem sokra ment volna vele, az tuti.) Ezt a furcsa, fekete színű szelencét ugyanis csak úgy lehet kinyitni, ha feltörik, méghozzá elektronikusan.
 
A dobozt egy usb kábel segítségével lehet a számítógéphez kötni, ahol rögtön elindul egy program, ami tippeket és utalásokat tesz a jelszóra. És, hogy mi a jelszó? „Connecting people”, a márka hivatalos szlogenje.
 
Aki kíváncsi rá, hogy mi volt a doboz belsejében, az nézze meg a videót! 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr862685153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása