Az ember, akibe hétszer csapott a villám

Az alant lévő Tetra Pack reklámban egy olyan férfi igaz történetét láthatjátok, akibe hétszer csapott bele a villám élete során. A parkőrként szolgáló Roy Sullivan 1942 és 1977 között valóságos villámhárítóként működött, mégis mind a hétszer kisebb égési sérülésekkel megúszta baleseteket.
 
Annak az esélye, hogy egy emberbe belecsapjon a villám 1:3000-hez az esélye. Annak pedig, hogy mindez hétszer történjen meg 1:30007 vagy 1:22x1024. Ezek az esélyek azonban nem vonatkoztak parkőrünkre, aki munkájából adódóan is jobban ki volt téve a szélsőséges időjárási viszonyoknak. (Virginiai lakóhelyén ugyanis évente kb. 35-45 hatalmas vihar van.)
 
A látványos – és néhol tragikomikus – spotban megnézhetjük ezeket a balszerencsés pillanatokat, ezzel is átérezve szerencsétlen Roy viszonyát az anyatermészethez. A férfi elvesztette lábujját, leégett a szemöldöke, megperzselődött a bal válla, lángra lobbant a haja, eltört a bordája és a bokája, valamint mellkasi és hastáji égései voltak.
 
És, hogy mi köze van mindehhez a Tetra Paknak? A márka arra próbálja sugallni, hogy az embereknek – Roy-jal ellentétben – nincs joguk gyűlölni a természetet, s ezért vigyázniuk kell rá. Ezért vásároljanak Tetra Pakos termékeket, melyek karbon- és klímatudatosak – hiszen a csomagolások, amit a szemétbe dobunk, majd elégetnek, hatalmas széndioxid kibocsájtással járnak.
 
Sajnos kicsit erőltetett a kapcsolat a sztori és a termék között, de attól még emlékezetes és figyelemfelkeltő filmet sikerült alkotniuk a johannesburgi Lowe Bull reklámügynökségnek.  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr572685123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

7évadvisszaszámlálás 2016.12.09. 22:21:46

Az 1 milliós kérdés következik:
-Hogy halt meg végül Roy Sullivan parkőr?
a.) belehalt a 8-dik villámcsapásba
b.) fejbelötte magát szerelmi bánat miatt.
süti beállítások módosítása