SuperBowl 2010 reklámok

Ma hajnalban véget ért Amerika legnagyobb sport- és reklámeseménye, a Super Bowl – a New Orleans 10:0-ról fordítva nyert az Indianapolis Colts ellen. A mérkőzést közvetítő CBS közel nyolc és félórás műsorfolyammal szögezte a képernyők elé a rajongókat, akik a focin kívül reklámokat is bőségesen kaptak az arcukba. 
 
Na de milyen reklámokat? Mindenki erre volt kíváncsi. Reménykedtünk benne, hogy a tavalyi "enyhe" színvonalbeli visszaesés után idén kicsit jobban kitesznek magukért a szupermárkák, de sajnos azt kell mondjuk, hogy nem történt változás. A reklámok nagy része idióta, sörvedelő amerikaiaknak készült bugyuta alkotás. Persze azért akadt egy-két jó, illetve jeles spot is, így érdemes végignézni az általunk elkészített összeállítást! (Figyelem: a lista szubjektív!)
 
ELÉGTELEN:
 
A feketelistát idén is a GoDaddy.com spotjai nyitják, amelyek annyira szánalmasak, hogy a megboldogult Budapest TV szerkesztősége is röhögve lökte volna vissza az adáskazettákat.

A reklámok nagy része FMCG termékeket népszerűsített, melyek közül az Emerald Nuts és a Jack in the Box spotjai olyan mélyre süllyedtek, mint a bungee jumpingoló Jack.

ELÉGSÉGES:

Nagy csalódás volt az Intel filmje is, kár volt rászánni a pénzt.

Éneklő sportolókból és zenés musicalekből sem volt hiány, bár így sem lett jobb a végeredmény egy halovány közepesnél. A Taco Bell és a Boost Mobile reklámfilmjei következnek.

KÖZEPES:

Több borzalmas reklámot már nem mutatunk, térjünk át a jobbakra. A középmezőnybe tartozik a Budweiser, a Bud Light, a TruTV, Vizio, az E Trade és Dennys spotjai (ezekből több is van).

JÓ:

Némi Másnaposok utánérzete van a Bridgestone és a Kia spotoknak, ám ettől függetlenül teljesen élvezhetőek és szerethetőek.  

A tavalyi "Legjobb Super Bowl reklám" díjat elnyerő Doritos ezúttal is hozta a formáját – talán jobban is, mint tavaly. 

Mivel a Pepsi idén nem indított reklámot, a Coca Cola teljes egyeduralommal birtokolhatta a kólák kommunikációját.

Szerethetőre sikerült a Volkswagen 1 perces spotja is, aminek végén még Stevie Wonder is feltűnik.

 Ebben a Snickers reklámban pedig egy másik sztár, Betty White tűnik fel.

JELES:

Az ADrenalin SuperBowl-os toplistáján a Google, a Dodge, a Dove, a Cars.com és az Audi spotjai szerepelnek.

Aki meg szeretné nézni az összes reklámot, az itt megteheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr72685095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása