Adománygyűjtő reklám Haitinek

Még egy hét sem telt el azóta, hogy hatalmas erejű földrengés rázta meg Haitit, máris elkészült egy tévéreklám, amiben adományokat kérnek az amerikai néptől.
 
Az International Rescue Committee (IRC) spotja legalább annyira zavaros, mint amennyire a helyzet lehet odaát. A villogó, néhol már epilepsziás sokkot előidéző feliratok olyan agresszíven váltakoznak, hogy erősen kell koncentrálnunk, ha meg akarjuk jegyezni a segélyvonal számát. Ezt leszámítva viszont nem lehet egy szavunk sem, hiszen most nem a külcsín, hanem mondandó a lényeg. Reméljük, hogy minél többen kapják majd fel a fejüket a filmre és írnak egy sms-t, amivel 5 dollárt tudnak eljuttatni a rászorulóknak.
 
Szerencsére Amerikában az emberek e nélkül is nagyon segítőkészek, hiszen ahogy azt az Index is megírta múlt héten, pár nap alatt 5 millió dollárt, azaz majdnem 1 milliárd forintot adományoztak Haitinek. Reméljük, hogy a gyártási költségek és a médiában való sugárzásért sem kértek el odaát (túl sok) pénzt az IRC-től.
 
A reklámot egyébként a McCann Erickson New York készítette. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr442684822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása