Obama kabátot reklámoz

Reklámarccá vált az Egyesült Államok első embere, Barack Obama. Az amerikai elnök a Times Square egyik óriásplakátján feszít egy Weatherproof dzsekiben, amit még tavaly viselt a kínai nagy fal meglátogatásakor. De vajon, hogyan mehetett bele az elnök egy ilyen dologba? Sehogy, még csak nem is tudott róla.
 
A Weatherproof ügyvezető igazgatója elárulta, hogy véletlenül bukkantak rá a sajtófotóra, amin ha mikroszkopikus méretben is, de ott van a logójuk a cipzáron. Rögvest meg is vették a jogokat a képügynökségtől, csak éppen a Fehér Háznak felejtettek el szólni, ahol pedig szigorúan tiltják az ilyesmit – nem engedélyezik az elnök reklám célzatú „felhasználását” semmilyen formában.
 
 
Be kell vallani, hogy bár pofátlan, mégis rendkívül ügyes marketingfogásról van szó, hiszen Amerikában nagy hitele van a divatban az elnöki párnak. Ezt a headline is megerősíti: „Vezető a stílusban”. A billboard után még egy sajtóközleményt is kiadtak, amiben nyomatékosították, hogy Obama jól választott, amikor az ő kabátjukat választotta. Egy sajtóhirdetést is meg akartak jelentetni, de szerdán letiltották a kampányt és a billborad levételére is felszólította őket a Fehér Ház.
 
Ezzel persze csak még nagyobb publicitást kapott a márka, így végeredményben sikeres kampányról beszélhetünk. Nem gondoljuk, hogy túl nagy felháborodást és negatív érzéseket váltott volna ki az emberekből. Mindazonáltal kíváncsiak lennénk, hogy vajon mennyi lesz a büntetés… persze csak ha lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr892684816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csomag Olga · http://csomagolas.blog.hu/ 2010.01.08. 14:29:16

Jó munka, bár arcátlan természetesen.

Eyre (törölt) · http://blog.hu/eyre 2010.01.10. 23:03:53

Már a büntetés is egy jó reklám lesz a cégnek,főleg a kabátoknak.

ReklámFail · http://reklamfail.blog.hu 2010.01.27. 22:16:59

ezt most ide: a breaking bad sorozat reklámja, egy jó paródia az Obamás plakátnak :)

www.brandfreak.com/2010/01/amc-spoofs-weatherproofs-obama-ad-to-trumpet-breaking-bad.html

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2010.01.28. 20:45:54

@ReklámFail: Ez nagyon jó! :) Köszi
süti beállítások módosítása