Hogyan ne lopj tévét!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi az utóbbi időben kezdtük úgy érezni, hogy a vírusfilm – mint műfaj – szép lassacskán elvesztette egykori dicső fényét és csupán egy kötelező eleme lett a cégek online marketingkommunikációjának.
 
Hiszen lehet bármennyire is ügyesen megcsinálva az a videó, mégiscsak vírus szaga van. Rázkódhat a kamera, csintalankodhatnak a fiatalok és történhet bármiféle sokkoló esemény, mégis ott van a levegőben, hogy ez nem igazi (kivéve ha direkt ez volt a cél). Elveszett az az érzés, amikor a márka szép sunyi módon belopja magát az ember fejébe, és amikor a néző azon morfondírozik: ez vajon tényleg megtörtént?
 
Épp ezért örülünk az alant látható videónak, amelyről mi magunk sem tudjuk teljes bizonyossággal megállapítani, hogy igazi-e vagy sem. A felvételen egy úriember próbál meg ellopni egy Samsung LED tv-t egy boltból, de pechére fülön csípik a biztonságiak – pont, amikor már a célegyenesben van.
 
Talán az elmúlt időszak vírusböjtje, vagy a bennünk lakozó remény mondatja velünk, de ez a film ismét visszahozta a "régi", tradicionális vírusfilm feelinget. Nem próbál meg márkákat  és webcímeket a fejünkbe erőltetni, mégis tökéletesen közvetíti a LED tévé fő termékelőnyét: baromi vékony és kívánatos.
 
Legyen forgatott anyag vagy eredeti felvétel, a lényegen mit sem változtat: a film szórakoztat, terjedni fog és üzenetet közvetít. Nagy taps a marketingeseknek és az ügynökségnek – persze csak ha volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr332684811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2010.01.04. 12:44:00

Ja, és BUÉK mindenkinek!! :)

Oligan (törölt) 2010.01.04. 12:53:28

Hát ezt nagyon megszívta a szarka... :D
Én amúgy hajlok afelé, hogy "előre megfontolt szándékú" vírusról van szó, de nem tudnám biztosra mondani.
Ha igen, akkor ez az első ügyes húzás a Samsungtól a nagy HD Camera Challenge óta. 5/5

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2010.01.04. 14:49:36

először is BUÉK,

Adri, LED tévé fő termékelőnyét: baromi vékony és kívánatos. SAMSUNG LED TVje bár valóban vékony nem azért vékony mert LED. Két csík LED világítás van a TV két szélén.

A SONY LED TVjén necsak a szélvilágítás LED, hanem a technológiai is, a képcső, a plazma az LCD helyett számtalan LED viágítja meg hátulról képernyőt.

Egyébként kevesen tudják de a SAMSUNG a piacvezető az LCD területen

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2010.01.04. 16:09:26

@SueSue: Köszi szépen, neked is!! :)
Amúgy wow, úgy látom ebben a témában is otthonosan mozogsz. Köszi a gyorstalpalót. :)

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2010.01.04. 23:06:40

Adri, sokoldalú vagyok, mint egy ikozaéder ;-) egyébként is tudod hogy imádlak 8D
süti beállítások módosítása