Hálaadás rap

A Hálaadás (angolul: Thanksgiving) észak-amerikai egyik legfontosabb nemzeti ünnepe, melyet először 1621-ben ünnepeltek a Plymouth-hoz érkező, az Újvilágba az európai vallásüldözések elől menekülő telepesek, akiknek mintegy fele a hideg, az éhezés és a mostoha környezet áldozata lett az első télen. A legyengült, vézna és erőtlen zarándokok (angolul: pilgrims) az első sikeres őszi betakarítás után adtak hálát a termésért Istennek, és így megy ez a mai napig minden november hónap negyedik csütörtökén (idén például most csütörtökön).
 
E mélyen rögzült ünnepi dogmát parodizálta ki a tejtermékeket és táplálékkiegészítőket forgalmazó Muscle Milk, mely egy fergeteges r’n’b nótával bizonyítja, hogy Isten mellett az ő terméküknek is köszönhetik túlélésüket a bevándorlók.  Hiszen a 25 gramm fehérjét tartalmazó Muscle Milk tej minden átlagos pilgrimből erős és szuper-szexi pilgrimet varázsol – mint azt a főszereplő rapper is bizonyítja.
 
A mind szövegében, mind képeiben humoros „vírus-videóklipp” máris megkezdte száguldását az interneten, hiszen 5 nap alatt 70 ezer ember látta már a Youtube-on. Ügyes marketingfogás, hogy ez az 50 ezer ember az élmény mellett egy kupont is kaphat a Youtube-on, melyet kinyomtatva árkedvezményre jogosultak a vásárlásnál. „Legyél te is szexi zarándok” – szól a jobb felső boxban a szöveg, amely erre az oldalra viszi a látogatókat.
 
Az ügyes castingnak és a provokatív témának köszönhetően minden bizonnyal sok asztalra fog Muscle Milk kerülni az idéi Hálaadáson – már csak a poén kedvéért is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr832684782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrant 2009.11.24. 10:05:48

Ez telitalálat. Én biztos vennék a tejből, és nem csak Hálaadásra. :)
süti beállítások módosítása