Football Hero

Bizonyára nem kell sokaknak bemutatni a Guitar Hero nevű konzol játékot, amely jó pár évvel ezelőtt számtalan díjat és helyenként még az év játéka elismerést is begyűjtötte magának. Aki mégsem hallott volna róla, annak  itt egy kis magyarázat: a tv képernyőn egy virtuális gitárnyakat láthatunk, amin fentről lefelé haladva, a gitárhúrokat szimbolizáló hangok érkeznek. Ezeket időben kell eltalálni a játékosnak, a megfelelő húrokat helyettesítő 5 gomb egyikének, vagy több gomb kombinációjának lenyomásával. (Itt egy kis bemutató videó.)
 
Ez a játék pár hónap alatt annyira népszerű lett, hogy milliók kezdtek el „zenélni” rajta, és szabályos Guitar Hero kultusz alakult ki a világban. Rendeztek versenyeket, kihoztak újabb játékokat, egy South Park epizódot is készítettek belőle, valamint vírusfilmek és netes ökörködések alapjául is szolgált.
 
Úgy tűnik, hogy még mindig le lehet húzni róla rókabőrt, hiszen ezúttal az Umbro és Kasabian zenekar közös vírusfilmjében használták fel a játék alapötletét – bár egészen újszerűen értelmezve. A sportszereket forgalmazó márka felkért néhány tehetséges futballistát, hogy játszanak a játékkal, de nem a hagyományos, hanem egy sokkal érdekesebb – és valószínűleg fárasztóbb – módon. A srácoknak beletelt egy kis időbe míg ráéreztek a ritmusra, de pár próbálkozás után már biztos lábbal csaptak a húrokba. A Kasabian nótáját játszó focisták és az ötlet kitalálói is megérdemelnek egy nagy tapsot.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr852684757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ReklámFail · http://reklamfail.blog.hu 2009.10.27. 08:20:19

Ez marhajó :)

viszont nemsokára itt a Dj Hero, vajon arra milyen sport ötletet lehet majd kitalálni?
www.youtube.com/watch?v=0anUdAl9b0c
süti beállítások módosítása