Élményhajsza –Béna leszel, ha nem sportolsz

Ezzel a kissé eltúlzott állítással indított társadalmi célú reklámkampányt a vancuveri KidSport Bc, melynek eltökélt szándéka, hogy minden ifjú gyermeket sportosnak, és ezáltal életrevalónak neveljen. Hiszen a testmozgáson kívül ennek a tevékenységnek számos más pozitív hatása is lehet az ember későbbi életében: fejleszti a koncentrációs készséget, megtanít csapatban dolgozni, egészséges táplálkozásra ösztönöz, valamint megmutatja milyen érzés nyerni vagy veszíteni.
 
Ez sok „usp” mind szép és jó, de valahogyan meg kellett mutatni őket a kis lurkóknak. Így hát a DDB Canada a jó öreg elrettentési módszert választotta, azaz megmutatta, hogy milyen szánalmas lúzerekké válhatnak a fiatalok, ha nem kezdenek el időben sportolni. A 3 reklámspotban 3 különböző szemszögből csodálhatjuk meg az eltúlzottan retardált emberek szociális és fizikai korlátozottságát.
 
Az első filmben megnézhetjük, milyen komoly hátránnyal – néha életveszéllyel – jár, ha valaki nem tud úszni, sőt még egy mentőbóját sem képes fél méternél messzebbre hajítani. A másodikban kiderül, hogy a csajozáshoz sem árt némi motorikus és koordinációs ügyesség, hiszen totál bénának fogunk tűnni az áhított nő előtt, ha olyan ügyetlenek vagyunk, mint egy kétlábú versenyló. A harmadik film nem is annyira a mozgásra, mint inkább a szociális kapcsolatokra megy rá. Hiszen előfordulhat, hogy egy sportmetaforával vagy sportból vett szlenggel kerülünk szembe, amit célszerű nem félreérteni, netán rosszul alkalmazni.
 
A kampány alapkoncepciója nemes és egészen ötletes, de a kivitelezés már nem mutat túl egy harmatgyenge sitcom jelenetein. Vagy csak ilyen a kanadai humor? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr232684698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrant 2009.08.04. 13:03:01

Tény és való, hogy nem egy remekmű, de azért vicces gegek vannak benne. :) A másodikban jól játsz a srác a szerepét.
süti beállítások módosítása