Super Bowl reklámok

Ma hajnalban véget ért Amerika legnagyobb sport- és reklámeseménye, a Super Bowl. A sportrajongók szemtanúi lehettek minden idők leghosszabb touchdownjának, a reklámfanatikusok pedig különleges, sok esetben csak erre az alkalomra készített reklámoknak.
Bár a korábbi években a külföldi reklámblogok percről percre közvetítették a történéseket, a közösségi tudatnak és a Twitternek köszönhetően most már másodpercenként ömlöttek a 140 szavas hozzászólások és vélemények az érdeklődőkre. Mélyen tisztelt külföldi írótársaim, az AdFreak, az AgencySpy és az Adland égisze alatt létrehoztak egy Twitter csatornát, melyen a reklámkedvelők és szakértők oszthatták meg a egymással a gondolataikat. Ezekből a hozzászólásokból az derült ki, hogy az emberek a CareerBuilder, a Pedigree, a Hulu, a Doritos és a Pepsi-Boby Dylan spotjait szerették a legjobban.  
A nagy beharangozás ellenére viszont utálták a Sobe Life Water-  3D-s reklámfilmjét – melyről korábban már mi is írtunk – valamint a  GoDaddy, a H&R, és a Toyota-Faces spotokat. (Bevallom , ezen  nem nagyon lepődök meg.) Nagy vitát váltott ki a Teleflora debütáló reklámfilmje is, melyben a Valentin napi virágküldés rituáléját csomagolják újra a kreatívok – egyeseknek kissé bántóan.
A Thummit nevezetű Twitteres widgetnek köszönhetően az emberek újjal is pontozni tudták a filmeket, melynek eredményét itt nézhetitek meg. Itt viszonylag más a sorrend, bár a Doritos reklámja itt is előkelő helyen szerepel a Bridgestone- Hot item nevű blikfangos űrkaland mögött.
A USA Today-nak köszönhetően az összes reklámfilmet is megnézhetjük egy komplett ranglistán, melyen szintén a Doritos a király. Itt viszont helyet kapott a Budeweiser és Bridgestone másik reklámja is.  A már említett népszerű reklámok mellett  szerintem említésre méltó még a Pedigree, a Cash4Gold, a Pepsi-Im good és az eTrade spotjai is.
Mindent összevetve, szerintem az idén nem született kiemelkedő alkotás, bár nem is panaszkodhatunk a felhozatalra. Ennél sose legyen rosszabb! Ha van elég időtök és türelmetek, nézzétek végig a reklámokat és írjátok meg a véleményetek! Forrás: Adrants

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr822684576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omyg 2009.02.02. 20:40:47

Köszi szépen ad-renalin.
Tényleg érdekes reklámok de a meccs azért jobb volt egy fokkal.
Nekem amúgy a Pepsi-Bob Dylan és a Bridgestone- Hot item tetszett a legjobban.
süti beállítások módosítása