Brazil foci-kiképzőtábor

És igen, megint megcsinálták. Ismét egy újabb remekmű született a Nike háza táján, pedig a tavalyi Guy Ritchie által rendezett focis FPS spot eléggé magasra tette a mércét a sportóriásnak. A recept – mint majdnem minden Nike reklámban – itt is a dinamizmuson, az energián és persze a sporton van, melyet mesterien vegyítenek a közel 1 perces spotban.
A storyban egy „átlagos” brazil reggelt láthatunk, ahol az ifjú focisták úgy küzdenek és edzenek, mint ha csak egy katonai táborban lennének. Kőkemény pörgés és kameraváltások követik egymást, mely olyan hatást idéz, mint ha a Ryan közlegény megmentését nézném. Az ötlethez amúgy minden passzol: az edzőtábor valóságos kiképzőbázissá változik, ahol az utánpótlás tagjait öklendezésig hajszolják, megverik és kőkeményen megfuttatják. A helyválasztás kitűnő, hiszen kikre lehetne igazabb ez a történet, ha nem a legnagyobb futballnemzetre, a brazilokra?
A filmben egyébként olyan sztárok is szerepelnek, mint a mexikói Marin Galvan, a brazil Philippe Coutinho és az argentin Sergio 'Kun' Aguero, akiknek már el hisszük, hogy érdemes eltökélten küzdeni.
Az biztos, hogy ez a spot minden ifjú focirajongónak kellő motivációval és lökéssel szolgál, hogy továbbra is lelkesen edzenek, focizzanak és persze Nike felszereléseket válasszanak. Csak gratulálni tudok a Wieden + Kennedy ügynökségnek, hogy ismét egy látványos és élvezetes spottal örvendeztették meg a nagyvilágot. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr692684566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omyg 2009.01.20. 17:17:03

Szerintem is kegyetlen jó ez a spot, a lüktető samba nagyon megadja a hangulatot. :)
Kiváncsi volnék, hogy vajon tényleg így megy ez odaát brazilhonban....Bolond focisták. :D

Exo · http://addict.blog.hu/ 2009.01.20. 17:23:12

Ja-ja.
Egyébként meg azért van némi áthallás a Guy Ritchie-s meg e között a film között. Szerintem.

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2009.01.20. 17:24:26

Igen, akartam is írni. ;)
süti beállítások módosítása