Láthatatlan hajéktalan

A világ legtöbb országában egyre nagyobb méreteket ölt a hajléktalanok problémája. Sokan kerülnek ki az utcára, így belekerülnek egy olyan ördögi körforgásban, melyből szinte lehetetlen visszatérni a normális életbe. A legtöbbjük nem tud mást tenni, mint kéregetni a járókelőktől, de vannak olyanok is, akik megpróbálnak valami hasznos munkával pénzhez jutni. Léteznek úgynevezett hajléktalan újságok, mint például a Fedél nélkül, amit egy alapítványon jóvoltából osztogathatnak a járókelőknek. A lapnak meghatározott ára és  példányszáma nincs, mivel szabadon sokszorosítható, a vásárlók igényétől és a terjesztők sokszorosítási lehetőségeitől függ. Ezek a szegények mindenhol ott vannak: aluljárókban, közlekedési lámpáknál, forgalmas tereken, és megpróbálják pénzzé tenni a terméket. De sajnos az emberek többsége fittyet sem hány rájuk, keresztülnéznek rajtuk.
Erre a szomorú tényre építette a német „fiftyfifty street magazine” az ambient akciójának alapötletét, melyben egy 15 éve hajléktalan férfit szó szerint láthatatlanná tettek. Így a düsseldorfi karácsonyi őrületben az emberek rádöbbenhettek, hogy mennyire nem vesznek tudomást ezekről a szerencsétlenekről. Bár a technikai része is ügyes a dolognak, mégis úgy gondolom, hogy maga az alapötlet a zseniális. A német sajtóban hamar híre ment a dolognak, így több tucat tv-be és napilapba is bekerült az akció, mely talán annyit elért, hogy az emberek a legközelebbi alkalommal adtak némi pénzt az árusoknak.
A bűvészmutatvány egyébként az Euro RSCG Duesseldorf ötlete.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr272684560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása