Élménypont – Világító, animált poszterek
Élménypont – Világító, animált poszterek

Hamarosan a főváros utcáin is feltűnhetnek azok a különleges világító és animációk megjelenítésére is alkalmas citylightok és óriásplakátok, amelyek az elmúlt év során sikerrel debütáltak Közép Európa különböző nagyvárosaiban Bécstől Varsóig.
A különleges technológia lényege, hogy a kreatívok nem papírra, hanem egy foszforalapú fóliára készülnek, ami elektromos áram hatására fényt bocsát ki. A fólia tehát tulajdonképpen egy magas ...

Megfulladni tilos tábla
Megfulladni tilos tábla

Köztudott, hogy az MTV (Emtíví) az utóbbi időben sorra ontja magából a társadalmi célú, Switch -es oktatóanyagokat. Különféle üzenetei és platformjai mindig jól illeszkedtek a csatorna célcsoportjához és stílusához. Úgy tűnik, hogy egyetlen jónak ígérkező lehetőséget sem szalasztanának el, hogy egy kicsit sokkolják a nagyvilágot. Most újra támadnak.

Soron következő témájuk a tengerszint drasztikus emelkedése, melyre már nálunk is láthattatok egy ...

Na már most
Na már most

Elgondolkoztatok már azon, hogy miként tudnátok a legjobban szemléltetni a „most” fogalmát? Bevallom, én ez idáig nem nagyon elmélkedtem a dolgon, de úgy tűnik, hogy most már nincs is rá szükségem. A Sprint , Amerika egyik legnagyobb telekommunikációs cége ugyanis olyan ötletes honlappal rukkolt elő, ami lenyűgözően mutatja be ennek az időhatározónak a sokszínű értelmezését. De miért van erre szükség?

Christian Haas, a Goodby reklámügynökség kreatív ...

Kenderzsupp
Kenderzsupp

Látványos kendercsokorral kedveskedtek a svéd Le Bureau kreatívjai, a Weeds (nálunk „Nancy ül a fűben”) című filmsorozat évadkezdésének alkalmából. A hatalmas spangli sajnos nem tartalmaz THC-t, de a célcsoport, azaz a sajtó és a médiaügynökségek munkatársai valószínűleg így is téptek egy jó nagyot. A sodort cigi belsejébe ugyanis egy pofás kis üdvözlőkártya lapul, amiből kiderül, hogy ki a feladó, és mit hivatott reklámozni.

Az ötlet és a ...

Vak vagy?
Vak vagy?

Képzeljétek el, hogy az utcán egy járókelő útbaigazítást kér tőletek. Míg beszéltek, két munkás sétál át köztetek egy ajtóval, mely egy pillanatra eltakarja a feleket. Így a járókelő egy szemvillanás alatt helyet cserél az egyik munkással, aki bár hasonló ruhában van, mégis teljesen más fizimiskával rendelkezik. Te viszont továbbra is magyarázol a járókelőnek, és valószínűleg fel sem tűnik, hogy tök más ember áll veled szemben. Szerinted ez ...

A szükséges energia
A szükséges energia

Itt az ebédidő, így szeretnék hozzájárulni lakomátokhoz egy érdekes mentális fogással. Ismerjétek meg Energuy-t , akinek egyetlen célja van: kiiktatni minden felesleges, energiapazarló berendezést a házban. A rendelkezésünkre álló 2 perc alatt 20 db áram- és hőzabálót kell felkutatunk újdonsült barátunk ráncigálásával, melyhez hasonló irányítást én még nem láttam.

A website lényege természetesen az oktatás, így az interaktív, videó alapú kis ...

Élménypont – Buzzmirror - Csak a falnak beszélsz?
Élménypont – Buzzmirror - Csak a falnak beszélsz?

Moralizálással kezdtem a debüt-posztom, hiszen a Buzzmirror egy szolgáltatás, és ezért most akaratlanul is (vagy akarva?) reklámozom. Na de egy reklám blog minden posztja arról szól, hogy publicitást kínál valamely terméknek, brandnek, a mögötte álló gazdasági érdekeknek, és a produktumot jegyző ügynökségnek, igaz az egész hóbelebanc kreatív potenciálját véve górcső alá.

Kreatív potenciál itt is van. Az mindenképpen kell a lehetőségek felismeréséhez ...

A reklámvasút
A reklámvasút

Bár ez a reklám messze nem mondható túlkorosnak, mégis úgy éreztem, hogy itt a helye az újratöltött reklámok dicső tárházában. Nem tudom, hogy a tv-ben lement-e, de az biztos, hogy az interneten hatalmas sikert aratott. Ellentétben sok más vírusfilmmel – melyekről öt másodpercen belül kiderül, hogy reklám – ez a darab annyira élethűnek tűnik, hogy én majdnem frászt kaptam, mikor megláttam a kisgyerekek felé közeledő vonatot. Biztosra vettem, hogy egy ...

süti beállítások módosítása