Egy csipetnyi katasztrófa

Sajnos a globális felmelegedés még mindig hidegen hagyja az embereket. Távol érzik magukat a felelősségtől, nem veszik tudomásul, hogy akár pár éven belül is komoly gondok lehetnek. Persze akadnak olyanok, akik törődnek bolygónk sorsával, de a többség akkor is csak szavakkal tesz az ügy érdekében.

Egy hagyományos print vagy tv reklámmal szinte már el sem lehet gondolkoztatni a népet. Megnézik, bólogatnak, igazat adnak, aztán kimennek a kertbe és elégetik a faleveleket.
A kanadai Rethink Communications éppen ezért úgy döntött, hogy ad egy kis ízelítőt a vancuveri embereknek, milyen sors vár rájuk, ha a tengerszint drasztikusan emelkedni kezd. A képek magukért beszélnek…

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerintem ez a gerilla akció egy remek példája annak, hogyan lehet az emberekből több érzelmi azonosulást előcsalogatni. Biztosra veszem, hogy aki élőben látta a kihelyezett elemeket, mélyebben elgondolkozott a jövőnkről, és talán megpróbál tenni valamit, hogy a látottak ne váljanak valóra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr512684463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása